Υλικά (8 μερίδες)
4 κουταλιές ελαιόλαδο κατανεμημένες
6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 φλιτζ. ολόκληρες ντομάτες κομμένες με το χυμό τους
1,5 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
500 γρ. λιγκουίνια
250 γρ. μικρές γαρίδες, καθαρισμένες
250 γρ. χτένια
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
ρίγανη φρέσκια ή ξηρή για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Μόλις το σκόρδο αρχίσει να τσιτσιρίζει ρίχνουμε τις ντομάτες. Βάζουμε αλάτι και τις νιφάδες πιπεριού. Αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ανακατεύοντας που και που.2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
3. Σε μια μεγάλη χύτρα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε τις γαρίδες και τα χτένια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά ή μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα χτένια στο μίγμα ντομάτας και ρίχνουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα μόλις να αρχίσει να κοχλάζει.
4. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω ρίγανη αντί για τυρί.