Πεταλούδες με γαρίδες 1 ψήφοι

Πεταλούδες με γαρίδες

 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

500 γρ. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες.
500 γρ. ζυμαρικό πεταλούδες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μέτριο κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη
3 κουταλιές μαϊντανός κομμένος για το σερβίρισμα (προαιρ.)
1/2 φλιτζ. κόκκινο κρασί
400 γρ. ντοματάκια
250 γρ. σάλτσα τομάτας
1/2 κουταλάκι θυμάρι
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Σε τηγάνι για βαθύ τηγάνισμα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε ελαφρά τα κομμένα κρεμμύδια και σκόρδο στο ελαιόλαδο περίπου για 5-10 λεπτά.
2. Προσθέτουμε το κρασί. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας που και που, μέχρι να μειωθούν, περίπου για 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον τοματοπολτό, μαγειρεύουμε χωρίς σκέπασμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί η σάλτσα, περίπου για 25 λεπτά.
4. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
5. Αν οι γαρίδες δεν είναι βρασμένες, τις βράζουμε ή τις σοτάρουμε μέχρι να γίνουν (τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας πριν σοτάρουμε).
6. Βάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
7. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο καυτό ζυμαρικό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες