Πατάτες φούρνου με μέλι και πορτοκάλι
Είναι μια απλή και διαφορετική παραλλαγή για πατατούλες στο φούρνο όταν δεν υπάρχει το κρέας. Προσδίδει μια γλυκεία και μυρωδάτη γεύση στις πατάτες και συνοδεύεται τελεία με μια σαλάτα πράσινη με σος από μελί, πορτοκαλί και βαλσαμικο ξύδι και φυσικά ένα ωραιότατα παγωμένο λευκό κρασί. Καλή όρεξη!
Υλικά (2-4 μερίδες)
5 πατάτες μεγάλες
3 πορτοκάλια στυμμένα
3 κουταλιές μέλι
αλάτι - πιπέρι
ρίγανη και δάφνη
αντί νεράκι προσθέτουμε πορτοκαλάδα
ελαιόλαδο κατά βούληση
3 πορτοκάλια στυμμένα
3 κουταλιές μέλι
αλάτι - πιπέρι
ρίγανη και δάφνη
αντί νεράκι προσθέτουμε πορτοκαλάδα
ελαιόλαδο κατά βούληση
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες, τις αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ και τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το μέλι, το χυμό των πορτοκαλιών αλλά και τον πολτό αυτών, το αλάτι, το πιπέρι, την ριγανιτσα και τα δυο φυλλαράκια δάφνης.Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα και μετά από 1 ώρα περίπου τις τοποθετούμε σε θερμοκρασία πάνω – κάτω για άλλη μισή ώρα μέχρι να πάρουν χρώμα,
Εάν τυχόν χρειαστεί νεράκι για να μην σας κολλήσει προτιμήστε να ρίξετε λίγο ακόμη χυμό πορτοκαλιού, θα πάρει υπέροχο άρωμα.