Φιλέτα από στήθος γαλοπούλας με πιπεριές και μαύρες ελιές 4 ψήφοι

Φιλέτα από στήθος γαλοπούλας με πιπεριές και μαύρες ελιές
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

1 στήθος γαλοπούλας των 800 γρ., κομμένο σε λεπτές φέτες
1/3 φλιτζ. ανάλατο βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 γλυκές πιπεριές χωρίς τους μίσχους, ξεσποριασμένες, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
100 γρ. γλυκές μαύρες ελιές ξεσποριασμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τις φέτες της γαλοπούλας στο βούτυρο. Στο μεταξύ, σοτάρουμε το κρεμμύδι σε άλλο δοχείο, σε μια σταγόνα λάδι, μαζί με τις πιπεριές και τις ελιές. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τα χορταρικά για τουλάχιστον 20 λεπτά. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε τη γαλοπούλα και το κρασί, αφήνοντας μισάνοιχτο το σκέπασμα. Μόλις το κρασί εξατμιστεί σχεδόν τελείως, ελέγχουμε το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε το κρέας, μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη και σερβίρουμε.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες