Ζουμερό χοιρινό 6 ψήφοι

Από ΔΙΟΝΥΣΙΑ Μ.
Ζουμερό χοιρινό
Χοιρινό ζουμερό και τραγανό με νόστιμη σάλτσα.
 
 

Υλικά (8 μερίδες)

Ένα κομμάτι χοιρινό 2 κιλά (εγώ προτιμώ μπούτι)
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές μουστάρδα
1 ντομάτα τριμμένη
αλάτι πιπέρι θυμάρι
χυμό από 1 λεμονί
1 κουταλιά αλεύρι
1 ποτήρι λευκό κρασί

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και με αυτό το μείγμα αλείφουμε το κρέας. Το αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο και το ψήνουμε την άλλη μέρα στους 200 βαθμούς για 2 ώρες περίπου. Όταν ψηθεί παίρνουμε τα υγρά από το ταψί, τα βάζουμε σε κατσαρόλα και προθέτουμε το αλεύρι και το κρασί. Το βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε το κρέας κομμένο σε φέτες με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι και ρίχνουμε την σάλτσα.
2 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες