1 χοιρινό μπούτι ολόκληρο 5 κιλά περίπου με την πέτσα του
αλάτι - πιπέρι
θυμάρι
δενδρολίβανο
θρούμπι
ρίγανη
1 ποτήρι λευκό κρασί
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολάκι, τρίβουμε το μπούτι και το αφήνουμε σκεπασμένο με πετσέτα στο ψυγείο για 24 ώρες. Βάζουμε το μπούτι στο φούρνο με λίγα από τα υγρά του. Το ψήνουμε για 4 ώρες στους 170. Μετά την πρώτη ώρα το περιχύνουμε με το κρασί. Το κρέας θα βγάλει πολλά ζουμιά τα οποία παίρνουμε με κουτάλα και το περιχύνουμε κάθε 20 λεπτά τις τελευταίες δυο ώρες του ψησίματος. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.