Υλικά (10 μερίδες)
1 κιλό χταπόδι
1 φλιτζάνι τσαγιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
1 κουταλάκι ρίγανη ή θυμάρι.
1 φλιτζάνι τσαγιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
1 κουταλάκι ρίγανη ή θυμάρι.
Εκτέλεση
1. Πλένετε και καθαρίζετε το χταπόδι. Το βάζετε να βράσει σε άφθονο νερό για τουλάχιστον μια ώρα και 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.2. Όταν το χταπόδι ψηθεί πολύ καλά, το τραβάτε με μια πιρούνα και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
3. Το σερβίρετε περιχυμένο με άφθονο ελαιόλαδο, ξύδι και πασπαλισμένο με την ρίγανη ή το θυμάρι.