Χταπόδι κρασάτο 11 ψήφοι

Χταπόδι κρασάτο
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

1 μέτριο χταπόδι χτυπημένο, γουλισμένο και καθαρισμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνια τσ. κόκκινο κρασί
πιπέρι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1-2 φύλλα δάφνη

Εκτέλεση

1. Πλένετε το χταπόδι καλά, αφαιρείτε το στόμα και τα μάτια και το κόβετε μικρά κομμάτια. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό, ( το χταπόδι κατεβάζει από μόνο του νερό). Σιγοβράζετε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 25 λεπτά. Το νερό που θα κατεβάσει το χταπόδι το πετάτε.
2. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το κρασί, το πιπέρι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τη δάφνη. Σκεπάζετε και τα αφήνετε να ψηθούν όλα μαζί. Θα χρειαστεί περίπου 40-45 ακόμα λεπτά ανάλογα αν το χταπόδι είναι φρέσκο ή κατεψυγμένο. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα κρασί, όχι όμως νερό.
3 αστέρια από 11 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες