Υλικά (6 μερίδες)
6 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα ή κόκαλα, βρασμένα και κομμένα σε μπουκιές
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
2 φλιτζ. μανιτάρια σοταρισμένα
1 κονσέρβα συμπυκνωμένη σούπα μανιταριών (300 ml)
1 μικρή κονσέρβα (135 ml) γάλα εβαπορέ
1 1/2 φλιτζ. ξυσμένο τυρό τσένταρ
1/2 κουταλάκι σκορδόσκονη
1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
1/2 φλιτζ. μαγιονέζα
1/2 φλιτζ. τεμαχισμένα αμύγδαλα για πασπάλισμα
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο για πασπάλισμα
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
2 φλιτζ. μανιτάρια σοταρισμένα
1 κονσέρβα συμπυκνωμένη σούπα μανιταριών (300 ml)
1 μικρή κονσέρβα (135 ml) γάλα εβαπορέ
1 1/2 φλιτζ. ξυσμένο τυρό τσένταρ
1/2 κουταλάκι σκορδόσκονη
1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
1/2 φλιτζ. μαγιονέζα
1/2 φλιτζ. τεμαχισμένα αμύγδαλα για πασπάλισμα
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε ένα ταψί διαστάσεων24x35 εκ. περίπου και προσθέτουμε από πάνω τα σοταρισμένα μανιτάρια.2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175C.
3. Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, αναμιγνύουμε και ζεσταίνουμε τη σούπα, το γάλα, το τυρί τσένταρ και τη σκορδόσκονη. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί και τη μαγιονέζα. Χύνουμε το μίγμα πάνω στο κοτόπουλο και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα και την παρμεζάνα και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.