Χριστουγεννιάτικο κέικ 7 ψήφοι

Από ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Χριστουγεννιάτικο κέικ
Από τα αρχαία χρονιά ,τα γλυκά ήταν η λατρεμένη γεύση των παιδιών και όχι μόνο. Η συνταγή όμως είναι απλή και γλυκιά...
 
 

Υλικά

Υλικά:
Για το κέικ:
600 γρ. ζάχαρη αχνή
600 γρ. βούτυρο φρέσκο η μαργαρίνη
600 γρ. αλεύρι μαλακό
5 αυγά
2 κουταλάκια μπέικιν-πάουντερ
1 κουταλάκι βανίλια
1/4 φλιτζάνι σταφίδες
1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα και αποφλοιωμένα ή καρυδιά
1/4 φλιτζάνι φρουί γλασέ
10 γρ. κονιάκ.

Για τη διακόσμηση:
50 γρ. ζάχαρη αχνή
70 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
150 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι με τη βανίλια και το μπέικιν-πάουντερ, προσθέτετε τις σταφίδες και το φρουί γλασέ.Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και το κονιάκ.Τέλος, προσθέτετε στο μίξερ σιγά σιγά το αλεύρι με τις σταφίδες και τα φρουί γλασέ ανακατεύοντας ελαφρά. Αδειάστε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 περίπου για 45 λεπτά. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Καλύπτετε το κέικ με τη μαρμελάδα και κολλάτε τα αμύγδαλα. Τέλος ρίχνετε στην επιφάνεια του κέικ κοσκινισμένη τη ζάχαρη αχνή.
2 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες