Τυροκαυτερή για μερακλήδες 8 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤ.
Τυροκαυτερή για μερακλήδες
Ένα υπέροχο συνοδευτικό για ουζάκι, τσιπουράκι κλπ, αλλά και στο καθημερινό μας τραπέζι αν αγαπάμε τις πικάντικες γεύσεις.
 
 

Υλικά (2-4 μερίδες)

2-3 μακρόστενες πιπεριές πράσινες καυτερές
1/2 κιλό φέτα μαλακιά
1/4 της κούπας λάδι
1 κουταλιά λεμόνι ή ξύδι
λίγο πιπέρι για άρωμα

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε ή ψήνουμε τις πιπεριές. Αν τις τηγανίσουμε τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να φύγει το περιττό λάδι. Επίσης θα φυλάξουμε από το λάδι που τις τηγανίσαμε το 1/4 της κούπας που υπάρχει στα υλικά, γιατί έχει αρωματιστεί από τις πιπεριές. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις πιπεριές με λίγη φέτα στην αρχή. Ρίχνουμε την υπόλοιπη φέτα και χτυπώντας το ξύδι και λίγο-λίγο το λάδι για να απορροφηθεί. Διατηρούμε στο ψυγείο περίπου 15 μέρες.
3 αστέρια από 8 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες