Υλικά
Για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 λίτρο νερό
6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 αυγό
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
400 γρ. ανθότυρο ή φέτα
1 αυγό
1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
ή 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο αποξηραμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 αυγό για το άλειμμα
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 λίτρο νερό
6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 αυγό
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
400 γρ. ανθότυρο ή φέτα
1 αυγό
1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
ή 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο αποξηραμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 αυγό για το άλειμμα
Εκτέλεση
Ανακατεύετε σε μπολ όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη λεία και μαλακή. Κατόπιν ανοίγετε με τον πλάστη ένα φύλλο. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόβετε μικρούς κυκλικούς δίσκους.Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής:
κομματιάζετε με πιρούνι το τυρί μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτετε το δυόσμο, το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν μείγμα. Τοποθετείτε με κουταλάκι του γλυκού γέμιση πάνω στους μισούς κυκλικούς δίσκους και τους σκεπάζετε με τους υπόλοιπους. Αλείφετε τις άκρες τους με χτυπημένο αυγό και τις πιέζετε να κλείσουν καλά. Ψήνετε τα τυροπιτάκια στους 200°- 220°C για 45 λεπτά.