Τηγανητό παγωτό
Το συναντούμε σαν σπέσιαλ επιδόρπιο στα Κινέζικα εστιατόρια. Πρόκειται για μπάλες παγωτού βανίλια, πολύ παγωμένες, παναρισμένες με φρυγανιά ή αμυγδαλόψιχα ή ακόμα και με κέικ (τυλιγμένες με λεπτές φέτες κέικ). Οι παραλλαγές είναι πολλές και νόστιμες. Θα δώσω 3 συνταγές.
Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. παγωτό βανίλια σε μπάλες (πολύ παγωμένο)
250 γρ. αμυγδαλόψυχα
λίγο αλεύρι για το πρώτο πανάρισμα
50 γρ. φρέσκο γάλα
2 αυγά
250 γρ. αμυγδαλόψυχα
λίγο αλεύρι για το πρώτο πανάρισμα
50 γρ. φρέσκο γάλα
2 αυγά
Εκτέλεση
Αλευρώνουμε τις μπάλες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και περνάμε τις μπάλες από αυτό το μείγμα και από το αλεσμένο αμύγδαλο.Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες σε δυνατή ψύξη. Μόλις το βγάλουμε από την κατάψυξη το τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να χρυσίσει και σερβίρουμε με σος της αρεσκείας μας ή και σκέτο.