Παγωτό βανίλια 19 ψήφοι

Παγωτό βανίλια
 
 

Υλικά

1/4 φλιτζ. αλεύρι
4 φλιτζ. γάλα
4 αυγά
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
4 βανίλιες
1/2 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

1. Ανακατεύετε μαζί τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμετε να βράσει, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε 1 φλιτζ. από το καυτό γάλα στα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για 1 λεπτό. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. -Προσθέτουμε τις βανίλιες και την κρέμα γάλακτος.
3. Το μείγμα τώρα είτε το βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 1 ώρα το ξύνουμε με το πιρούνι για να διώξει την κρυσταλλική μορφή είτε χρησιμοποιούμε παγωτομηχανή.
3 αστέρια από 19 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες