Υλικά (6 μερίδες)
1 κιλό χταπόδι
1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
ελάχιστο πιπέρι
ελάχιστη ρίγανη
1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού κρασί κόκκινο
1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
ελάχιστο πιπέρι
ελάχιστη ρίγανη
1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού κρασί κόκκινο
Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε το χταπόδι, το πλένετε και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Το βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι σκέτο(χωρίς νερό), γιατί ψήνεται με το δικό του νερό. Σκεπάζετε με ένα καπάκι και σιγοψήνετε για 40 λεπτά.2. Τέλος ρίχνετε το ελαιόλαδο, το αφήνετε να ψηθεί για ακόμη 20 λεπτά και το σβήνετε με το κρασί. Σκεπάζετε και βράζετε για 15 λεπτά ώστε να πήξει η σάλτσα.