Ταλιατέλες με ψαρονέφρι ογκρατέν πουγκιά 5 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Ταλιατέλες με ψαρονέφρι ογκρατέν πουγκιά
Μια συνταγή δικής μου επινόησης με καταπληκτικό άρωμα και ονειρική γεύση.
 
 

Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες
500 γρ. ψαρονέφρι
1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους
100 γρ. βούτυρο φρέσκο
100 γρ. ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι κονιάκ
100 γρ κεφαλοτύρι ρεγκάτο
100 γρ. κασέρι
100 γρ. γκούντα
400 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβουμε σε κομμάτια το ψαρονέφρι και τα μανιτάρια. Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο με το λάδι και σοτάρουμε το ψαρονέφρι, ίσα να πάρει χρώμα από τη μια πλευρά και μετά από την άλλη. Αφαιρούμε το ψαρονέφρι και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Θα πάρουν αμέσως χρώμα οπότε ρίχνουμε πάλι μέσα το ψαρονέφρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα λεπτό, ρίχνοντας το αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Πριν σωθούν τελείως τα υγρά που θα αποβάλλουν τα μανιτάρια ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού και σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε 1/2 λεπτό να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τις ταλιατέλες με 1 κουτ. σούπας αλάτι. Όχι πολύ, ίσα να μαλακώσουν λίγο. Αμέσως μαλακώνουν. Τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε να σουρώσουν.
Σε μικρά μπολάκια, εφαρμόζουμε διπλά τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλα. Βάζουμε από λίγες ταλιατέλες και προσθέτουμε από πάνω, λίγο μείγμα από το ψαρονέφρι και τα μανιτάρια αλά κρεμ που κάναμε. Προσθέτουμε και τριμμένα τυριά και 1 κουτ. γλυκού λάδι και δένουμε με σπάγκο σε πουγκιά. ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20'.
Κόβουμε το πουγκί και έχουμε ένα υπέροχο νοστιμότατο και μυρωδάτο φαγητό.
1 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες