Υλικά (4-6)
3/4 φλιτζ. καρύδια ξεφλουδισμένα και κομματιασμένα
1/3 φλιτζ. κουκουνάρια καβουρδισμένα (3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά)
1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2,5 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλιτζ. τυρί ρικότα κομματιασμένο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
300 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνια
1/3 φλιτζ. κουκουνάρια καβουρδισμένα (3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά)
1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2,5 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλιτζ. τυρί ρικότα κομματιασμένο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
300 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνια
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα καρύδια, τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το μαϊντανό στο μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε (εναλλακτικά τα λιώνουμε στο γουδί.)2. Προσθέτουμε στο μπλέντερ λίγο-λίγο το λάδι και το δουλεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
3. Βάζουμε το μίγμα στη ρικότα και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο πιρούνι ή κουτάλι.
4. Στο μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό και το στραγγίζουμε, διατηρώντας ? φλιτζ. από το νερό του. Το μεταφέρουμε σε ένα ζεσταμένο μπολ σερβιρίσματος.
5. Προσθέτουμε το μίγμα ρικότας και αναμιγνύουμε καλά προσθέτοντας μια κουταλιά ή και παραπάνω από το νερό του ζυμαρικού, ανάλογα με το πόσο υγρό το θέλουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.