Ταχινόπιτα
Το ταχίνι είναι ένα υλικό που τώρα στη Σαρακοστή έχει την τιμητική του. Καλά είναι όμως να το τρώμε καθημερινά γιατί εκτός από νόστιμο είναι μια πολύ θρεπτική τροφή για μικρούς και μεγάλους ( σημειωτέον είναι θαυμάσιο για να ρίξει τη χοληστερίνη).
Υλικά (10 μερίδες)
2 φλ. ταχίνι
2 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1/2 κ.γ. σόδα
1 κ.σ. κανέλλα
1/2 φλ. κονιάκ
1/2 φλ. καρυδόψιχα κοπανισμένη
3 φλ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1/2 κ.γ. σόδα
1 κ.σ. κανέλλα
1/2 φλ. κονιάκ
1/2 φλ. καρυδόψιχα κοπανισμένη
3 φλ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη για 10 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό πορτοκάλι, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα, την κανέλα, το κονιάκ και την καρυδόψιχα και κατόπιν λίγο λίγο το αλεύρι, το οποίο έχουμε ανακατέψει με την μπέκιν πάουντερ.Δουλεύουμε το μείγμα καλά για να ενωθούν τα υλικά και να γίνει αφράτο. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι Νο 22 και αδειάζουμε το μείγμα. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.
Αφήνεουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια.