Σπαγγέτι μπολονέζ
Για όσους νομίζουν ή θέλουν να μας σερβίρουν τη μπολονέζ ως "μακαρόνια με κιμά"... Καιρός να τους διαψεύσουμε!
Υλικά (4-6 μερίδες)
σπαγγέτι Νo 11 (ή ανάλογα με το γούστο μας)
άκρες από Νουά μόσχου ψιλοκομμένες (κεφάλι-ουρά)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
τοματάκια κονσέρβας ή φρέσκια τομάτα κομμένη σε κύβους
ελάχιστο χυμό τομάτας ή τους χυμούς από τα τοματάκια
σέλινο-καρότο-πράσο
φύλλο δάφνης
ξυλάκι κανέλας
αλάτι-πιπέρι-μία πρέζα ζάχαρης
προαιρετικά 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
άκρες από Νουά μόσχου ψιλοκομμένες (κεφάλι-ουρά)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
τοματάκια κονσέρβας ή φρέσκια τομάτα κομμένη σε κύβους
ελάχιστο χυμό τομάτας ή τους χυμούς από τα τοματάκια
σέλινο-καρότο-πράσο
φύλλο δάφνης
ξυλάκι κανέλας
αλάτι-πιπέρι-μία πρέζα ζάχαρης
προαιρετικά 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και τσιγαρίζουμε ελαφρώς με βούτυρο.Σε τηγανάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε σκόρδο και κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες άκρες του μόσχου. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα τοματάκια (ή τις τομάτες) και τον χυμό τους. Αφού σε 1 φύλλο πράσου έχουμε βάλει καρότο-σέλινο το προσθέτουμε στο τηγανάκι. Τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά: αλάτι-πιπέρι-φύλλο δάφνης-ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας. Αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις (προσθέτοντας εάν θέλουμε και το κρασί). Εάν κρίνουμε απαραίτητο συμπληρώνουμε με ελάχιστο νερό. Αφαιρούμε το πράσο και τη κανέλα και σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη μπολονέζ!!!