Υλικά (6-8 μερίδες)
500 γρ σπαγγετίνι ή σπαγγέτι ή λιγκουίνια
2 ώριμες τομάτες χωρίς τον πυρήνα
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα κομμένα σε λωρίδες
1 κουταλάκι βασιλικός ξηρός
12 μέτριες ελιές μαύρες χοντροκομμένες
1 πράσινη πιπεριά χωρίς σπόρους και νεύρα κομμένη
1/2 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
1 φλιτζ τυρί ρομάνο τριμμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό και, ενώ βράζει, κόβουμε τις τομάτες σταυρωτά στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους με τα δάκτυλά μας. Χοντροκόβουμε τις τομάτες.2. Ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, περίπου για 6 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το βασιλικό, μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει, περίπου για 8 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ελιές, την πράσινη πιπεριά και τις τομάτες και μαγειρεύουμε, μέχρι οι τομάτες να αρχίσουν να βγάζουν το υγρό τους, περίπου για 2 λεπτά. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ζωμό κοτόπουλου και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το μισό υγρό, περίπου για 4 λεπτά.
3. Μόλις το ζυμαρικό βράσει, το στραγγίζουμε, το βάζουμε στο μίγμα της σάλτσας. Και ανακατεύουμε καλά. Το μεταφέρουμε στα πιάτα, ρίχνοντας τυρί και σερβίρουμε.