Σπαγγέτι με σμέρνα 42 ψήφοι

Σπαγγέτι με σμέρνα
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

750 γρ. σμέρνα χωρίς κεφάλι, καθαρισμένη και γδαρμένη, πλυμένη, στεγνωμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλεύρι γενικής χρήσης
2 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
750 γρ. ώριμες ντομάτες φρέσκες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες (ή από κονσέρβα)
1 μικρή καυτερή πιπεριά
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
300 γρ. σπαγγέτι
αλάτι

Εκτέλεση

1. Αναμιγνύουμε αλεύρι με αλάτι και πιπέρι, αλευρώνουμε τα κομμάτια του ψαριού και τα τηγανίζουμε στο βούτυρο και σε 3 κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ροδίσουν από παντού, μεταφέρουμε τα κομμάτια με ένα τρυπητό κουτάλι για να στραγγίξουν σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Βγάζουμε τα κόκαλα και κόβουμε το κρέας σε πολύ μικρά κομμάτια.
2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο υπόλοιπο λάδι, προσθέτουμε τις ντομάτες, ρίχνουμε μια μικρή πρέζα αλάτι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε απαλά για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα κομμάτια της σμέρνας, την καυτερή πιπεριά και το λευκό κρασί και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του. Αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
1 αστέρια από 42 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες