Σπαγγέτι με σάλτσα αντσούγας και ελιάς 2 ψήφοι

Σπαγγέτι με σάλτσα αντσούγας και ελιάς
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


5 μεγάλες σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φέτες
1/3 φλιτζ ελαιόλαδο
60 γρ φιλέτα αντσούγας από κονσέρβα στραγγισμένα, στεγνωμένα και κομμένα
3/4 φλιτζ ελιές πράσινες γεμιστές με κόκκινη πιπεριά, ξεπλυμένες, στραγγισμένες καλά και ψιλοκομμένες
1 φλιτζ φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
500 γρ σπαγγέτι

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο σε και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε τις αντσούγες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα λιώνοντάς τες, μέχρι να διαλυθούν στο λάδι, περίπου για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ελιές και το μαϊντανό και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, φυλάγοντας 1 φλιτζ από το νερό του. Βάζουμε τα σπαγγέτι και 1/2 φλιτζ από το νερό που φυλάξαμε στη σάλτσα. Ζεσταίνουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας και αναμιγνύοντας, βάζοντας και περισσότερο νερό αν χρειάζεται, μέχρι το ζυμαρικό να καλυφθεί καλά από τη σάλτσα και σερβίρουμε.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες