Υλικά (4-6 μερίδες)
500 γρ. σπαγγέτι ή πένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
λίγο ξίδι
250 γρ. μπάμιες μικρές κατεψυγμένες
180 γρ. τόνος από κονσέρβα
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1/3 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι ή κατά τη γεύση
250 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα από κονσέρβα με το χυμό τους
Εκτέλεση
1. Αποψύχουμε τις μπάμιες, τις στεγνώνουμε και τις ραντίζουμε με το ξύδι. Τις αφήνουμε για 1-2 ώρες.2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
3. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις μπάμιες, τον τόνο κομματιασμένο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι οι μπάμιες να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά ακόμη.
4. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.