Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. σπαγγέτι
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι λευκό φρεσκοαλεσμένο
1 κουταλιά κάρι
250 γρ. καρότα, κομμένα σε λεπτές και μακριές λωρίδες.
2/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 ματσάκι τσάιβς ή γλυκό πράσο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το καρότο για 5 λεπτά μαζί με το αλάτι το πιπέρι και το κάρι. Προσθέτουμε την κρέμα και περιμένουμε να ζεσταθεί καλά και να αναμιχθεί με το καρότο.
3. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό με τη σάλτσα, ρίχνουμε από πάνω τα τσάιβς και σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα.