Υλικά (4-6 μερίδες)
300 γρ. μύδια και στρείδια, με το κέλυφος
300 γρ. καλαμαράκια
300 γρ. γαρίδες, χωρίς το κεφάλι
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι τριμμένη καυτερή πιπερίτσα (τσίλι)
300 γρ. σουπιές
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζ. ξηρό, λευκό κρασί
500 γρ. σπαγγέτι
300 γρ. καλαμαράκια
300 γρ. γαρίδες, χωρίς το κεφάλι
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι τριμμένη καυτερή πιπερίτσα (τσίλι)
300 γρ. σουπιές
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζ. ξηρό, λευκό κρασί
500 γρ. σπαγγέτι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα μύδια και τα στρείδια, και τα αφήνετε να μουλιάσουν σε κρύο νερό για 1 ώρα. Κόβετε το σώμα από τα καλαμαράκια σε ροδέλες κι αφήνετε τα πλοκάμια ολόκληρα. Μην καθαρίσετε τις γαρίδες. Αδειάζετε 3 κουταλιές από το λάδι μέσα σε μεγάλο τηγάνι, ρίχνετε τα μύδια και τα στρείδια, και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, για 10 λεπτά περίπου, χωρίς να βάλετε το καπάκι. Πετάτε όσα μύδια ή στρείδια δεν έχουν ανοίξει. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε 6 κουταλιές από το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο, το μαϊντανό και την πιπεριά, σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν, προσθέτετε τα καλαμαράκια, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε λίγο ακόμα και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να βράσουν για άλλα 10 λεπτά κι έπειτα προσθέτετε τις γαρίδες. Ϊ Στη συνέχεια, προσθέτετε τα στρείδια και τα μύδια - αν θέλετε, μπορείτε να βγάλετε τα περισσότερα από το κέλυφος τους. Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για 2 λεπτά ακόμα. Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά και σκεπάζετε το τηγάνι. Στο μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο,...
|