Υλικά (4 μερίδες)
120 γρ. μικρές σουπιές
300 γρ. μύδια
300 γρ. μικρά όστρακα (αχιβάδες)
120 γρ. γαρίδες (ζυγισμένες χωρίς τα κεφάλια)
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 ματσάκι μαϊντανός
1 κομματάκι καυτερή πιπεριά
300 γρ. σπαγγέτι
αλάτι και πιπέρι
300 γρ. μύδια
300 γρ. μικρά όστρακα (αχιβάδες)
120 γρ. γαρίδες (ζυγισμένες χωρίς τα κεφάλια)
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 ματσάκι μαϊντανός
1 κομματάκι καυτερή πιπεριά
300 γρ. σπαγγέτι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Αν οι γαρίδες είναι ωμές, τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό και σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε και ξεφλουδίζουμε.2. Ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις σoτάρουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στο λάδι σε μια αρκετά βαθιά και πλατιά κατσαρόλα. Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι, ώστε να ελευθερώσουμε τους χυμούς τους και μετά τις βγάζουμε και τις πετάμε.
3. Ετοιμάζουμε τις σουπιές (αν είναι πολύ μικρές δεν χρειάζεται να τεμαχίσουμε το σώμα τους) και τις προσθέτουμε στο αρωματισμένο λάδι μαζί με τα μουσκεμένα και τριμμένα μύδια και τα όστρακα (χάβαρα) (ή χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα ή από κονσέρβα, στραγγισμένα μύδια και όστρακα), το κρασί, 1,5 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα κομμάτια της καυτερής πιπεριάς, αλάτι, και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά ή ώσπου τα κελύφη να ανοίξουν, οπότε στραγγίζουμε καλά, φιλτράροντας το υγρό αυτό σε μιαν άλλη κατσαρόλα; προσθέτουμε τα μαλάκια στο φιλτραρισμένο υγρό, αφαιρώντας από τα μύδια και τις αχιβάδες τα κελύφη, αν θέλουμε. Προσθέτουμε τις γαρίδες μόλις τα σπαγγέτι είναι σχεδόν έτοιμα, και ζεσταίνουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας και γυρίζοντας.
4. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, προσθέτουμε το μίγμα θαλασσινών και σερβίρουμε αμέσως.