Υλικά (2-4 μερίδες)
275 γρ. σπαγγέτι
120 γρ. μικρές σουπιές
120 γρ. μύδια
120 γρ. αχιβάδες
120 γρ. γαρίδες
6 σκελίδες σκόρδο
1,5 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 ματσάκι μαϊντανός
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κομματάκι καυτερή πιπεριά
αλάτι και πιπέρι
120 γρ. μικρές σουπιές
120 γρ. μύδια
120 γρ. αχιβάδες
120 γρ. γαρίδες
6 σκελίδες σκόρδο
1,5 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 ματσάκι μαϊντανός
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κομματάκι καυτερή πιπεριά
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Αν οι γαρίδες είναι ωμές, τις βράζουμε ελαφρά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε και ξεφλουδίζουμε.2. Ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις σoτάρουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στο λάδι σε μια αρκετά βαθιά και πλατιά κατσαρόλα. Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι,ώστε να ελευθερώσουμε τους χυμούς τους και μετά τις βγάζουμε και τις πετάμε.
3. Ετοιμάζουμε τις σουπιές (αν είναι πολύ μικρές δεν χρειάζεται να τις τεμαχίσουμε) και τις βάζουμε στο αρωματισμένο λάδι μαζί με τα μουσκεμένα και τριμμένα μύδια και όστρακα (χάβαρα) (ή χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα ή από κονσέρβα, στραγγισμένα μύδια και όστρακα), το κρασί, 1,5 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα κομμάτια της καυτερής πιπεριάς, αλάτι, και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά ή ώσπου τα κελύφη να ανοίξουν, οπότε στραγγίζουμε καλά, φιλτράροντας το υγρό αυτό σε μιαν άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μαλάκια στο φιλτραρισμένο υγρό, αφαιρώντας από τα μύδια και τις αχιβάδες τα κελύφη, αν θέλουμε. Προσθέτουμε τις γαρίδες μόλις τα σπαγγέτι είναι σχεδόν έτοιμα,και ζεσταίνουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας και γυρίζοντας.
4. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, προσθέτουμε το μίγμα θαλασσινών, αναμιγνύουμε και σερβίρουμε αμέσως.