Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ πένες ή πίπες ριγωτές
3 κουταλιές σπορέλαιο
150 γρ καπνιστός σολομός ψιλοκομμένος
150 γρ ρέγγα καπνιστή ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 ώριμα αβοκάντο
1 μάγκο φρέσκο τριμμένο ή 2 μπάλες παγωτό μάγκο
250 ml κρέμα γάλακτος
Για γαρνίρισμα
μαύρο χαβιάρι ή αυγοτάραχο
μακριές φέτες αβοκάντο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Σε μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το σολομό, τη ρέγγα, με το αλατοπίπερο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το αβοκάντο και το λιώνουμε με το πιρούνι, ώσπου να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μάγκο (ή το παγωτό) και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει.
3. Σερβίρουμε σε πιάτα, όπου βάζουμε το ζυμαρικό με λίγο μαύρο χαβιάρι αυγοτάραχο και γαρνίρουμε με τις φέτες αβοκάντο, που τις τοποθετούμε ακτινωτά στο πιάτο.