Υλικά (4 μερίδες)
400 γρ. καπνιστός σολομός κομμένος σε λωρίδες
1/3 φλιτζ. κλαριά μαϊντανού
350 γρ. σπαγγετίνι
1 φλιτζ. λευκό κρασί
1,5 κουταλιά μουστάρδα Dijon
2/3 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
1/3 φλιτζ. κλαριά μαϊντανού
350 γρ. σπαγγετίνι
1 φλιτζ. λευκό κρασί
1,5 κουταλιά μουστάρδα Dijon
2/3 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ βράζουμε το 1/4 φλιτζανιού του κρασιού με το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί (περίπου 2 λεπτά). Προσθέτουμε το κρασί και, αφού βράσει για 1 λεπτό, προσθέτουμε την κρέμα και τη μουστάρδα. Βράζουμε το μίγμα ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας συχνά, ώσπου η σάλτσα να μειωθεί σε 1-1,5 φλιτζ.
3. Προσθέτουμε το ζεστό στραγγισμένο ζυμαρικό. Ανακατεύουμε με δυο πιρούνια ώστε να καλυφθεί με τη σάλτσα. Κατανέμουμε το ζυμαρικό και τη σάλτσα σε 4 πιάτα σερβιρίσματος και ρίχνουμε στο καθένα 1 κουταλιά παρμεζάνα. Τοποθετούμε το σολομό δίπλα σε κάθε μερίδα ζυμαρικού και γαρνίρουμε με μαϊντανό. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.