Υλικά (4)
350 γρ. σπαγγετίνι
3 ροδάκινα με κίτρινη σάρκα, ξεφλουδισμένα, ξεσποριασμένα και λιωμένα στο μπλέντερ
1 φλ. (250 ml) παχιά κρέμα
1 φουσκωτή κουταλιά αλεύρι
1/4 φλ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά βούτυρο ανάλατο
μια πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
αλάτι
πιπέρι
3 ροδάκινα με κίτρινη σάρκα, ξεφλουδισμένα, ξεσποριασμένα και λιωμένα στο μπλέντερ
1 φλ. (250 ml) παχιά κρέμα
1 φουσκωτή κουταλιά αλεύρι
1/4 φλ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά βούτυρο ανάλατο
μια πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.2. Στο μεταξύ, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και, μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ροδάκινο και μετά την κρέμα σε αργή ροή ανακατεύοντας συνεχώς.
3. Βάζουμε στο μίγμα το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και το ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας απαλά που και που καθώς γίνεται παχύρρευστο.
4. Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με το καυτό ζυμαρικό και δυναμώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε για να καλυφθεί το ζυμαρικό, το μοιράζουμε σε πιάτα, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.