Υλικά (4-6)
1 χταποδάκι (περίπου 1,5 κιλό) καλά γουλισμένο, πλυμένο και στεγνωμένο και χωρίς το στόμα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα δεντρολίβανο
1 δαφνόφυλλο
1 πρέζα ρίγανη
1 κουταλάκι σπόροι κύμινου
μαϊντανός κομμένος
1 πράσινη καυτερή πιπεριά κομμένη
250 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
500 γρ. σπαγγέτι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα δεντρολίβανο
1 δαφνόφυλλο
1 πρέζα ρίγανη
1 κουταλάκι σπόροι κύμινου
μαϊντανός κομμένος
1 πράσινη καυτερή πιπεριά κομμένη
250 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
500 γρ. σπαγγέτι
Εκτέλεση
1. Καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας με λάδι, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το δαφνόφυλλο, τη ρίγανη, το κύμινο, το μαϊντανό, την πιπεριά, τις ντομάτες και το σκόρδο. Βάζουμε πάνω από το μίγμα το χταποδάκι και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε σφιχτά την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου.2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε ένα θερμό μπολ σερβιρίσματος.
3. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα του χταποδιού και το σερβίρουμε καυτό.