Σουβλάκια λαχανικών με κριθαράκι και φέτα 3 ψήφοι

Σουβλάκια λαχανικών με κριθαράκι και φέτα
Πηγαίνει με πίτα στη σχάρα και ανάμικτες ελιές. Τελειώνει με μπακλαβά και φρέσκα αχλάδιa.

 
 

Υλικά (2 μερίδες)


8 κουταλιές έτοιμη ελληνική βινεγκρέτ
2 κουταλιές φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζ. κριθαράκι
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνες φέτες των 2,5 εκ.
3 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες των 12 χιλ.
2 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε φέτες των 12 χιλ.
1/2 φλιτζ. τυρί φέτα κομματιασμένη
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε τη θράκα (μέτρια προς δυνατή). Αναμιγνύουμε τη βινεγκρέτ με τη μέντα σε ένα μικρό μπολ για ντρέσινγκ. Βράζουμε και στραγγίζουμε το κριθαράκι και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του. Αναμιγνύουμε με 3 κουταλιές ντρέσινγκ. Βάζουμε αλατοπίπερο.
2. Περνάμε την πιπεριά, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι σε 4 μεταλλικά σουβλάκια και τα αλείφουμε με το ντρέσινγκ. Ψήνουμε στη σχάρα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και μόλις να καψαλιστούν, γυρίζοντας και αλείφοντάς τα συχνά με ντρέσινγκ, περίπου για 12 λεπτά.
3. Κατανέμουμε το κριθαράκι σε 2 πιάτα. Βάζουμε τα σουβλάκια πάνω στο κριθαράκι. Ρίχνουμε από πάνω με το τυρί και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες