Κριθαράκι με τόνο, ελιές και λαχανικά 4 ψήφοι

Κριθαράκι με τόνο, ελιές και λαχανικά
Το πιάτο αυτό έχει πορτογαλική προέλευση, όπου φτιάχνεται με ρύζι και φρέσκο τόνο. Στην παρούσα παραλλαγή το κριθαράκι και ο τόνος κονσέρβα δίνουν ένα εξίσου ωραίο κρύο πιάτο με ωραιότατη εμφάνιση.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

250 γρ. τόνος φρέσκος ή από κονσέρβα
250 γρ. κριθαράκι βρασμένο, ξεπλυμένο με κρύο νερό και στραγγισμένο
120 γρ. μαγιονέζα
1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
λίγο μαρούλι φρέσκο τραγανό ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σφιχτές τομάτες κομμένες
100 γρ ελιές μαύρες ξεσπορισμένες και κομμένες
2 κ.σ. κάπαρη
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
2 αβγά σφιχτοβρασμένα

Εκτέλεση

Τρίβουμε το ψάρι και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το κριθαράκι, τη μαγιονέζα, το κρασί, το μαρούλι, τις τομάτες, τις ελιές και την κάπαρη. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα, το πιέζουμε καλά και το ψύχουμε. Το βγάζουμε και το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με φέτες αβγού.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες