Κριθαράκι με τόνο, ελιές και λαχανικά
Το πιάτο αυτό έχει πορτογαλική προέλευση, όπου φτιάχνεται με ρύζι και φρέσκο τόνο. Στην παρούσα παραλλαγή το κριθαράκι και ο τόνος κονσέρβα δίνουν ένα εξίσου ωραίο κρύο πιάτο με ωραιότατη εμφάνιση.
Υλικά (4 μερίδες)
250 γρ. τόνος φρέσκος ή από κονσέρβα
250 γρ. κριθαράκι βρασμένο, ξεπλυμένο με κρύο νερό και στραγγισμένο
120 γρ. μαγιονέζα
1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
λίγο μαρούλι φρέσκο τραγανό ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σφιχτές τομάτες κομμένες
100 γρ ελιές μαύρες ξεσπορισμένες και κομμένες
2 κ.σ. κάπαρη
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
2 αβγά σφιχτοβρασμένα
250 γρ. κριθαράκι βρασμένο, ξεπλυμένο με κρύο νερό και στραγγισμένο
120 γρ. μαγιονέζα
1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
λίγο μαρούλι φρέσκο τραγανό ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σφιχτές τομάτες κομμένες
100 γρ ελιές μαύρες ξεσπορισμένες και κομμένες
2 κ.σ. κάπαρη
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
2 αβγά σφιχτοβρασμένα