Υλικά (4)
450 γρ. κιμά ανάμεικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό
100 γρ. μπέικον καπνιστό
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 1/2 φέτα μπαγιάτικο ψωμί
1 αυγό
1 κουταλάκι μπαχάρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1κ. σ. βούτυρο
1κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. ζωμό κότας
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
100 γρ. μπέικον καπνιστό
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 1/2 φέτα μπαγιάτικο ψωμί
1 αυγό
1 κουταλάκι μπαχάρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1κ. σ. βούτυρο
1κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. ζωμό κότας
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε το μπέικον και το αναμειγνύουμε με τον κιμά το κρεμμύδι, το ψωμί, το αυγό. Ρίχνουμε το μπαχάρι αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα. Πλάθουμε τα καφεδάκιαμικρά σαν καρύδια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια λίγα-λίγα. Κατόπιν τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα αδειάζουμε το λάδι από το τηγάνι και λιώνουμε το βούτυρο. Βάζουμε το αλεύρι ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό. Βάζουμε και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε την σάλτσα στην κατσαρόλα με τα κεφτεδάκια. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και πασπαλίζουμε με άνηθο. Αποσύρουμε και σερβίρουμε με πατατούλες βραστές ή πουρέ.
(Σημ.Αν δεν θέλουμε να τηγανίσουμε μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο).