Κεφτέδες κυπριακοί 3 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ
Κεφτέδες κυπριακοί
Κεφτεδάκια με μια πινελιά διαφορετική.
 
 

Υλικά

1 κιλό κιμά χοιρινό
2-3 πατάτες τριμμένες χωρίς υγρά
λίγο ψωμί(περίπου το 1/4 από φρατζόλα του 1/2 κιλού) που έχουμε μουλιάσει σε νερό και στεγνώσει καλά
1 αυγό
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
μαϊντανό
δυόσμο (αποξηραμένο)
αλάτι - πιπέρι
λίγο κονιάκ ή λίγο κρασί
σκόρδο (αν μας αρέσει)

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε αρκετά καλά. Τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο για να δέσουν τα υλικά. Ρίχνουμε αρκετό καλαμποκέλαιο σε ένα κατσαρολάκι και αρχίζουμε να φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια μας σε σχήμα αυγού και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τα κεφτεδάκια μας μετά τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια. Καλή επιτυχία!
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες