Υλικά
1 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
2 γιαούρτια
2 κ. σ. λιωμένο βούτυρο
1 κ. γ. σόδα λιωμένη σε χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
1/2 ποτήρι του κρασιού λικέρ
Σιρόπι
3 ποτήρια νερό
1/2 ποτήρι ζάχαρη
3 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
2 γιαούρτια
2 κ. σ. λιωμένο βούτυρο
1 κ. γ. σόδα λιωμένη σε χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
1/2 ποτήρι του κρασιού λικέρ
Σιρόπι
3 ποτήρια νερό
1/2 ποτήρι ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανακατεύετε όλα τα υλικά για το μίγμα στο σκεύος το οποίο θα χρησιμοποιήσετε για το φούρνο και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι, βράζοντας το για 15 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το περιχύνουμε όπως είναι ζεστό. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.Τρώγεται καλύτερα κρύο.
Κάθε κομμάτι άμα θέλουμε μπορούμε να το σερβίρουμε και με 1 κουταλιά από γλυκό του κουταλιού ή με παγωτό της αρεσκείας μας.