Υλικά
1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
2 κούπες σπορέλαιο
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κούπα καρύδια σπασμένα
κανέλλα
2 κούπες σπορέλαιο
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κούπα καρύδια σπασμένα
κανέλλα
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το σιμιγδάλι με το λάδι. Όσο πιο πολύ το σοτάρουμε, τόσο πιο βαρύ για το στομάχι γίνεται. Ταυτόχρονα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για να κάνουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι που έχει σοταριστεί και ανακατεύουμε συνεχεία μέχρι να σφίξει. Προσοχή γιατί πιτσιλάει. Ρίχνουμε και τα καρύδια και μόλις σφίξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε για να φουσκώσει το σιμιγδάλι για 20 περίπου λεπτά. Έπειτα βάζουμε την ανάλογη ποσότητα σε φαρμάκι και το αδειάζουμε στο πιάτο. Ρίχνουμε κανέλλα και το σερβίρουμε.
|