Υλικά
1/2 κιλό χοντρό σιμιγδάλι
1 φλ. ψιλό σιμιγδάλι
1 φλ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. μαστίχα
3 φλ. υγρή σόδα
5 κ.γ. μπέικιν
Για το σιρόπι:
3 1/2 κούπες ζάχαρη
3 1/2 κούπες νερό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλ. ψιλό σιμιγδάλι
1 φλ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. μαστίχα
3 φλ. υγρή σόδα
5 κ.γ. μπέικιν
Για το σιρόπι:
3 1/2 κούπες ζάχαρη
3 1/2 κούπες νερό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάτε 2 κουταλιές ζάχαρη μαζί με την μαστίχα στο πίμερ (χτυπητήρι). Ανακατεύετε το χοντρό με το ψιλό σιμιγδάλι και ρίχνετε τη ζάχαρη με τη μαστίχα, το μπέικιν και τη σόδα λίγη λίγη στο μείγμα ανακατεύοντας, πρέπει το μείγμα μας να είναι νερουλό. Το αφήνετε 2 ώρες να "ανέβει" και ψήνετε για 3 τέταρτα με 1 ώρα στους 180.Ετοιμάζετε το σιρόπι βάζοντας τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζοντας τα για 5 λεπτά. Κόβετε το σάμαλι σε κομμάτια και το περιχύνετε με το χλιαρό σιρόπι.