Σαρλότ η πορτοκαλένια (με σου πορτοκαλιού)
Μια σαρλότ με κρέμα μπαβαρουάζ πορτοκαλιού. Δεν διαφέρει από τη Σαρλότ προφιτερόλ που έδωσα παρά μόνο στο γλασάρισμα και στη προσθήκη ξύσματος πορτοκαλιού στην κρέμα μπαβαρουάζ και ζαχαροπλαστικής. Έχει έντονη τη γεύση του πορτοκαλιού.
Υλικά (30 κομμάτια)
125 γρ. γάλα
125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. επιπλέον κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή
3 κρόκοι αυγών
9 γρ. ζελατίνη
150 γρ. ζάχαρη
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
Γέμιση για τα σου:
1/2 δόση κρέμα πατισσερί με ξύσμα 1 πορτοκαλιού(Θα το ρίξουμε μαζί με το γάλα να βράσουν)
Για το γλάσσο:
1 κούπα ζάχαρη άχνη
5 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
30 σουδάκια
125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. επιπλέον κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή
3 κρόκοι αυγών
9 γρ. ζελατίνη
150 γρ. ζάχαρη
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
Γέμιση για τα σου:
1/2 δόση κρέμα πατισσερί με ξύσμα 1 πορτοκαλιού(Θα το ρίξουμε μαζί με το γάλα να βράσουν)
Για το γλάσσο:
1 κούπα ζάχαρη άχνη
5 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
30 σουδάκια
Εκτέλεση
Παρασκευάζουμε τη μπαβαρουάζ όπως την έχω δώσει απλά όταν βάλουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος να βράσουν, θα ρίξουμε και το ξύσμα και θα τα βράσουμε μαζί. Αφού παγώσει στη φόρμα ή στο μπολ η μπαβαρουάζ, την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Καλύπτουμε με ροζέτες από σαντιγί και τοποθετούμε στο ψυγείο.Τρυπάμε τον πάτο των σου και τα γεμίζουμε με την κρέμα πατισσερί που στο βράσιμό της προσθέσαμε ξύσμα.(Δεν τα γεμίζουμε πολύ για να μη βαραίνουν και δεν κολλάνε).
Κάνουμε το γλάσσο:
Βάζουμε την άχνη με το χυμό σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο ρευστό μείγμα πορτοκαλί χρώματος. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βουτάμε τα σου. Βγάζουμε τη σαρλότ και κολλάμε τα σου επάνω με σειρά. Ανάμεσα αν θέλουμε στολίζουμε με κερασάκια.