Τουλίπες με μπαβαρουάζ και ζεστή σος σοκολάτας 2 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Τουλίπες με μπαβαρουάζ και ζεστή σος σοκολάτας
Ένα πρωτότυπο, εμφανίσιμο και νόστιμο επιδόρπιο που φυσικά δεν θα βρείτε στα ζαχαροπλαστεία.
 
 

Υλικά

500 γρ. φύλλο Βηρυτού
125 γρ. γάλα
125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή
3 κρόκοι αυγών
75 γρ. ζάχαρη
10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα.
1 κλωναράκι βανίλια.

Για τη σος σοκολάτας:
125 γρ. γάλα
125 γρ. κουβερτούρα υγείας

Εκτέλεση

Ψήνουμε το φύλλο σε τουλίπες, δηλαδή σε φορμάκια ώστε να δώσουμε το σχήμα φωλίτσας. Βάζουμε σε κάθε φόρμα από 3 τετράγωνα κομμάτια φύλλου και αλείφουμε με ηλιέλαιο. Τα ψήνουμε στους 200 μέχρι να ροδίσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Η εκτέλεση της κρέμας είναι μια κρεμ ανγκλέζ που την αφήνουμε να κρυώσει και την ενσωματώνουμε στην παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Έχω δώσει τη συνταγή της κρέμας μπαβαρουάζ, απλά εδώ στην παρασκευή της κρεμ ανγκλέζ βάζουμε και το κλωναράκι βανίλια σχισμένο κατά μήκος. Αφού αφήσει το άρωμα της μένει εκτός της κρέμας όταν την περάσουμε από σουρωτήρι, όπως ακριβώς το αναφέρω στο παγωτό βανίλια.

Για τη σος σοκολάτας:
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να φουσκώσει και το ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζεστή σάλτσα σοκολάτας

Συναρμολόγηση:
Μόλις φτιάξουμε τη μπαβαρουάζ γεμίζουμε με αυτήν τις τουλίπες και τις βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε με τη σος ζεστή από πάνω.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες