Υλικά (8 μερίδες)
2 κιλά ψάρια (σαργοί - τουρνάδες)
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από δύο μέτρια λεμόνια
1 κουταλάκι ρίγανη ή θρούμπα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα ψάρια. Τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά. Αν έχετε τουρνά καλά είναι να τον κόψετε σε χοντρές φέτες 4-5εκ.1. Αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί με το ελαιόλαδο, τον λεμόνι και την ρίγανη.
2. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο (σε αερόθερμο) στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου.
3. Έπειτα βγάζετε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε το φαγητό να ροδίσει για λίγο.
4. Κάνετε λεμονόλαδο με λίγη ρίγανη και τα περιχύνετε.