Σαλάτα με σπαράγγια και ντομάτα 1 ψήφοι

Από XRISTOS
Σαλάτα με σπαράγγια και ντομάτα
 
 

Υλικά

6 μεγάλα σπαράγγια, ψιλοκομμένα
5 πατάτες baby, κομμένες στη μέση
1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη
¼ φλιτζάνι φρέσκο καλαμπόκι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο κρεμμύδι σε σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο σκόρδο σε σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα σπαράγγια και μαγειρέψτε μέχρι το χρώμα τους να γίνει φωτεινό πράσινο, 2 έως 3 λεπτά. Αφαιρέστε, στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Θέστε κατά μέρος.
2. Βάλτε τις πατάτες στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν λίγο, 5 έως 8 λεπτά. Αφαιρέστε, στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Θέστε κατά μέρος.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα σπαράγγια, τις πατάτες, τη ντομάτα και το καλαμπόκι.
4. Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το λάδι, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξτε πάνω από τα λαχανικά, ανακατέψτε καλά και προσθέστε αν επιθυμείτε κάποιο από τα καρυκεύματα. Σερβίρετε αμέσως ή βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες για να αναδειχθούν οι γεύσεις.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες