Υλικά (6)
1 κιλό κόκκινες στρογγυλές πατάτες βρασμένες, κρυωμένες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους του 1,5 εκ.
αλάτι χοντρό
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
3 κουταλιές λευκό ξύδι
1 1/2 φλιτζ. ελιές καλαματιανές χοντροκομμένες
1/3 φλιτζ. κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
πιπέρι μαύρο φρεσκοτεριμμένο
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι χοντρό
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
3 κουταλιές λευκό ξύδι
1 1/2 φλιτζ. ελιές καλαματιανές χοντροκομμένες
1/3 φλιτζ. κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
πιπέρι μαύρο φρεσκοτεριμμένο
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
1. Σε ένα γυάλινο ή πλαστικό δοχείο βάζουμε τις κομμένες πατάτες.2. Σε ένα μικρό μπολ φτιάχνουμε μια βινεγκρέτ ανακατεύοντας ενώ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τις ελιές και το κρεμμύδι. Βάζουμε αλατοπίπερο.
3. Ρίχνουμε τη βινεγκρέτ και το μαϊντανό στις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. Τις σερβίρουμε ζεστές ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.