Υλικά (6 μερίδες)
>
500 γρ. μεγάλες γαρίδες
5 ρίζες κολίαντρου κοπανισμένες
1 κουταλιά πιπερόσποροι
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
3 φέτα τζίντζερο κοπανισμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά σος Maggi
1/4 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά σος από στρείδια
2 κουταλιές ελαφριά σόγια σος
1 κουταλιά σησαμέλαιο
1 κουταλιά ουίσκυ
2 φλιτζ. ρυζομακάρονα μουσκεμένα και κομμένα κοντά
500 γρ. μεγάλες γαρίδες
5 ρίζες κολίαντρου κοπανισμένες
1 κουταλιά πιπερόσποροι
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
3 φέτα τζίντζερο κοπανισμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά σος Maggi
1/4 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά σος από στρείδια
2 κουταλιές ελαφριά σόγια σος
1 κουταλιά σησαμέλαιο
1 κουταλιά ουίσκυ
2 φλιτζ. ρυζομακάρονα μουσκεμένα και κομμένα κοντά
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το λάδι σε ένα wok, το ζεσταίνουμε και τηγανίζουμε αναδεύοντας τη ρίζα κολίαντρου, το τζίντζερο, το πιπέρι και το κρεμμύδι. Όταν ευωδιάσει, το βγάζουμε από το wok και και το βάζουμε σε ένα μπολ.2. Προσθέτουμε το ρυζομακάρονο, τις διάφορες σος, το αλάτι, τη ζάχαρη, το σησαμέλαιο και το ουίσκυ, ανακατεύουμε το ρυζομακάρονο, μέχρι να καλυφθεί καλά και μετά προσθέτουμε τις και ανακατεύουμε καλά και πάλι.
3. Κατανέμουμε το ρυζομακάρονο και τις γαρίδες σε τέσσερις μερίδες. Βάζουμε τις μερίδες σε πήλινα σκεύη με κάλυμμα και τα ψήνουμε στους 240οC, ώσπου να γίνουν οι γαρίδες (περίπου 10 λεπτά).
4. Τα σερβίρουμε καυτά με φρέσκα λαχανικά, όπως τομάτες και φρέσκα κρεμμυδάκια.