Ρολό κιμά φουσκωμένο 4 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΝΑ Π.
Ρολό κιμά φουσκωμένο
Ένα ρολό που "ξεφεύγει" από τα συνηθισμένα. Νόστιμο και σχετικά εύκολο. Μια ωραία ιδέα για ένα τραπέζι με φίλους, συγγενείς αλλά και όποιον αγαπάμε.
 
 

Υλικά (6-8)

Για τον κιμά
1κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 αυγό
2 κ. γ. δυόσμο
3 κ. γ. ρίγανη
4 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι
Για τη γέμιση
4 αυγά βραστά και σφιχτά σε ροδέλες
2 ντομάτες σε ροδέλες
2 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
1/2 κιλό φέτα τριμμένη

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά του, προσθέτοντας την φρυγανιά στο τέλος σιγά-σιγά, ώστε να γίνει τόσο σφιχτός όσο να πλάθεται. Αφήνουμε 1/2 ώρα στο ψυγείο. Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και στρώνουμε επάνω τον κιμά ανοίγοντας τον καλά. Βάζουμε πάνω στον κιμά μια σειρά ροδέλες πιπεριάς, τρίμμα φέτας, μια σειρά ροδέλες ντομάτας και τα αυγά. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ντομάτα ,το τρίμμα και τέλος τις πιπεριές. Κλείνουμε τον κιμά από όλες τις πλευρές και τον πλάθουμε ρολό. Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα σα σαλάμι. Σε ταψί με επίσης λαδόκολλα βάζουμε το ρολό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ακόμη από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα. Το σερβίρουμε σε φέτες ζεστό. Ακόμη καλυτέρα, αν το αφήσουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο με τη λαδόκολλα και το ψήσουμε την άλλη μέρα.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες