Κιμάς με χορταρικά 1 ψήφοι

Από ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ.
Κιμάς με χορταρικά
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

3-4 πράσα
1/2 κιλό ντομάτες φρέσκιες
1/2 κιλό κιμά
1 κουταλιά πελτέ
1 λάχανο
1-1 1/2 φλιτζάνι λάδι
2 κρεμμύδια μέτρια ξερά
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε από το λάχανο τα εξωτερικά φύλλα.
Το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και το πλένουμε καλά. Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε, τα κόβουμε και αυτά σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε μαζί με τα λάχανα σε λεκανίτσα.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά με το λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να ξανθύνουν.
Προσθέτουμε τον κιμά να καβουρδιστεί και αυτός. Ρίχνουμε τότε τα πράσα και τα λάχανα και όταν μαραθούν, προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και όταν πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, μέχρι να μείνει με το λάδι του.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες