Υλικά (6 μερίδες)
500 γρ. ροδέλες, πέννες ή άλλο σχήμα ζυμαρικού μεσαίου μεγέθους
500 γρ. τόνο από κονσέρβα στραγγισμένο
5 κουταλιές άνηθο κομμένο
1 φλιτζ. σέλερι κομμένο
1 φλιτζ. κρεμμύδι κομμένο
1 καρότο κομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές μέλι
3 κουταλιές μπαλσάμικο
πιπέρι μαύρο ή άσπρο φρέσκο αλεσμένο
500 γρ. τόνο από κονσέρβα στραγγισμένο
5 κουταλιές άνηθο κομμένο
1 φλιτζ. σέλερι κομμένο
1 φλιτζ. κρεμμύδι κομμένο
1 καρότο κομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές μέλι
3 κουταλιές μπαλσάμικο
πιπέρι μαύρο ή άσπρο φρέσκο αλεσμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στo μεταξύ ψήνουμε το σολομό στο φούρνο ή το γκριλ και τον αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα και τον κόβουμε σε κομμάτια, που τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ (αν ο σολομός είναι από κονσέρβα, τον βάζουμε απ' ευθείας στο μπολ και του ρίχνουμε πιπέρι). Προσθέτουμε το άνηθο, το σέλερι, το κρεμμύδι, το καρότο και το ζυμαρικό. Σε ένα μικρό μπολ κτυπάμε μαζί λάδι, μέλι και μπαλσάμικο. Το βάζουμε στο σολομό με το ζυμαρικό και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρεται καλά παγωμένο.