Κοχύλια γεμιστά με σολομό και σάλτσα άνηθου 3 ψήφοι

Κοχύλια γεμιστά με σολομό και σάλτσα άνηθου
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


24 μεγάλα κοχύλια ζυμαρικού
2 αυγά κτυπημένα
2 φλιτζ. τυρί ρικόττα (ή γραβιέρα Κρήτης) τριμμένο
1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρους και νευρώσεις ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 ΚΤ φλούδα λεμονιού τριμμένη
180 γρ. σολομός κονσέρβας στραγγισμένος και τριμμένος
Σάλτσα άνηθου:
1,5 κουταλιά ελαιόλαδο
1,5 κουταλιά αλεύρι
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1,5 φλιτζ. άπαχο γάλα
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο,

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα κοχύλια. Τα κρυώνουμε σε λαδόχαρτο ή αλουμινόχαρτο, ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
2. Φτιάχνουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας τα αυγά, το τυρί ρικόττα, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μαϊντανό, τη φλούδα λεμονιού και το σολομό.
3. Γεμίζουμε κάθε κοχύλι ζυμαρικού με μια φουσκωτή κουταλιά της σούπας γέμιση. Τοποθετούμε τα κοχύλια σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180οC για 30 ως 35 λεπτά, ή ώσπου η γέμιση να κάψει και να κοχλάσει.
4. Ενώ ψήνονται τα κοχύλια, φτιάχνουμε τη σάλτσα άνηθου από μια Μπεσαμέλ που μόλις είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας το άνηθο και το χυμό λεμονιού.
5. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τοποθετούμε τα κοχύλια σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε με τη σάλτσα άνηθου.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες