Υλικά (2-4 μερίδες)
1 πακέτο ρύζι Μπάρμπα-Μπεν
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού
1 κρεμμύδι
1/3 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
μισό φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
8 ποτήρια ζωμό κότας
φρέσκο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα ψιλοτριμμενη
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού
1 κρεμμύδι
1/3 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
μισό φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
8 ποτήρια ζωμό κότας
φρέσκο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα ψιλοτριμμενη
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το ρύζι σε μέτρια φωτιά.Όταν ροδίσει σβήνω με το κρασί.
Ρίχνω το χυμό λεμονιού μέχρι να πιει τα υγρά.
Στην συνεχεία ρίχνω τον ζωμό κότας λίγο - λίγο χωρίς να σταματήσω να ανακατεύω το μιγμα (ρίχνω ένα ποτήρι ζωμό ανακατεύοντας συνεχεία, μόλις το πιει ρίχνω πάλι ένα ποτήρι ζωμό και ούτω καθεξής μέχρι να ψηθεί το ριζότο).
Μόλις είναι έτοιμο, προαιρετικά ρίχνω την παρμεζάνα και σβήνω την φωτιά.
Σερβίρεται με φρέσκο πιπέρι.