Ρυζόγαλο με πικραμύγδαλο
Μια απλή συνταγή για ρυζόγαλο αλλά με άρωμα πικραμύγδαλου και με ένα μυστικό που θα σας αποκαλύψω για να είναι λαμπερό και γυαλιστερό χωρίς κρούστα.
Υλικά (4-6 μερίδες)
1 κιλό γάλα
125 γρ ρύζι γλασέ
125 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. γεμάτη κορν φλάουρ
κανέλα σκόνη και ξυλάκια
1 κ.σ. λικέρ Αμαρρέτο
125 γρ ρύζι γλασέ
125 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. γεμάτη κορν φλάουρ
κανέλα σκόνη και ξυλάκια
1 κ.σ. λικέρ Αμαρρέτο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 1/2 ποτήρι νερό με λίγο αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι. Το βράζουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει. Μόλις αρχίσει να τελειώνει το νερό, ρίχνουμε 3 κούπες γάλα, τη ζάχαρη και το λικέρ Αμαρρέτο. Κρατήσαμε μια κούπα γάλα όπου διαλύουμε το κορν φλάουρ. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το γάλα, ρίχνουμε το μείγμα της κούπας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πήξει ελαφρώς, ώστε να πήξει καλά όταν κρυώσει και το ρίχνουμε ζεστό στα μπολάκια.Έτσι κάνουμε συνήθως με το ρυζόγαλο αλλά δημιουργείται κρούστα από πάνω, πετσιάζει η επιφάνεια. Κάνουμε λοιπόν το εξής για να μην δημιουργηθεί πέτσα και κιτρινίσει και θολώσει:
Γεμίζουμε ένα μεταλλικό σκεύος με παγάκια μπόλικα και κρύο νερό. Αφήνουμε ανακατεύοντας την κρέμα να πήξει καλά στη φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα άλλο μεταλλικό μπολ. Βάζουμε το μπολ με την κρέμα πάνω στο μπολ με τα παγάκια και δημιουργούμε έτσι μια μπεν μαρί ψυγείο. Με ένα σύρμα, ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να κρυώσει με τη βοήθεια του μπεν μαρί. Να γίνει απαλή και γυαλιστερή. Την αδειάζουμε σε ατομικά ή μεγάλο μπολ και πασπαλίζουμε με κανέλα και στολίζουμε με ξυλάκι κανέλας.